Dr.Juan Uría González-Tova
93 8816500 juan.uriagt@gmail.com

laparoscopy1 La cirurgia laparoscópica és una tècnica quirúrgica que es practica a través de petites incisions, fent servir una càmera de vídeo que permet a l’equip mèdic veure el camp quirúrgic dins del pacient i accionar en el mateix.

S’anomena a aquestes tècniques de mínima invasió, ja que eviten els grans talls de bisturí requerits per la cirurgia oberta i possibiliten, per tant, un període postoperatori molt més ràpid i confortable

Pràcticament qualsevol cirurgia abdominal i pèlvica pot ser realitzada a través d’aquesta tècnica, entre algunes d’elles tenim nefrectomias , prostatectomias i cirurgia reconstructiva com pieloplastias, reimplantaments ureterals i sacrocolposuspensions.

Tot això es pot fer usant el melic com a via d’entrada per al cable

Que el port d’accés sigui petit no vol dir que estigui exempta de riscos, ja que es té accés a òrgans vitals que poden ser danyats. Aquesta incisió s’utilitza durant un curt període, al final del procediment, disminuint així el risc d’infecció de la ferida, el dolor postoperatori i les lesions musculars de la paret abdominal. Això fa que el postoperatori sigui menys dolorós, els pacients requereixin menys analgèsics i es mobilitzin abans

Per a la pràctica d’aquestes tècniques el cirurgià a càrrec ha de tenir una bona experiència amb l’ús de la laparoscòpia i una sòlida formació ja que encara que és molt semblant, no és exactament igual a fer les diferents operacions directament amb les mans.

Un dels últims èxits de la laparoscopía ha estat el seu ús en cistectomia radical, una alternativa a la cirurgia oberta per a aquells pacients que presenten un tumor de bufeta avançat.

Recentment han sorgit variants menys invasives en cirurgia laparoscòpica (Monopuerto), amb un enfocament estètic que a més són pràcticament indolores en el post operatori.