Dr.Juan Uría González-Tova
93 8816500 juan.uriagt@gmail.com

 

La incontinència urinària és la pèrdua del control de la bufeta. Els símptomes poden variar des d’una fuga d’orina lleu fins a la sortida abundant i incontrolable d’aquesta. Pot ocórrer a qualsevol, però és més comú amb l’edat.

La majoria dels problemes de control de la bufeta ocorren quan els músculs estan massa febles o massa actius. Si els músculs que mantenen la bufeta tancada es debiliten, és possible que tingui accidents en esternudar, riure o aixecar objectes pesats. Això es coneix com incontinència per estrès. Si els músculs de la bufeta estan massa actius, és possible que senti una forta urgència per anar al bany quan té poca orina a la bufeta. Això es coneix com incontinència d’urgència o bufeta hiperactiva. Existeixen altres causes d’incontinència, com ara problemes amb la pròstata i lesions neurològiques.

El tractament depèn del tipus de problema que tingui i el que millor s’adapti al seu estil de vida. Pot incloure exercicis simples, medicines, dispositius especials o procediments indicats pel metge o cirurgia